Пилешка супа с ориз и лимон

АнабелАнабел
Експерт
431
4
62
24/03/2020
"Пилешка супа с ориз и лимон - топлина и страхотен вкус за душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и малко олио. Когато се свари, се изважда и нарязва на дребни парченца.

В бульона, в който се е варило пилешкото месо, се слагат почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков. След като омекнат, към тях се прибавя измитият ориз.

Когато оризът е почти сварен, се връща нарязаното месо и се добавя настъргана кора от половин лимон.

Супата от пилешко месо се вари още малко, след което се дръпва от котлона. Доувкосява се със смлян черен пипер и нарязан пресен магданоз.

След като поизстине пилешката супа със зеленчуци, се застройва с разбит със сока на половин лимон жълтък. Пилешката супа с ориз се сервира с резенчета лимон.

Пилешка супа с ориз и лимон - наслада за всички сетива!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар