Моите сполучливи казанлъшки курабии

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
24/03/2020
"Трябва да опитате тази рецепта за казанлъшки курабийки - не е за изпускане "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции46
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 376
  • Преглеждания за месеца958
  • Преглеждания за седмицата2537
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко и постепенно се прибавят останалите продукти - маслото може да е разтопено или размекната на стайна температура.

Замесва се средно меко тесто за курабийки.

С намалени ръце се късат от него точици, колкото голям орех и се нареждат на разстояние една от друга в леко намаслена тава или тава, предварително застлана с хартия за печене.

Намазват се всички курабии с разбито яйце, поръсват се обилно със захар (или се овалват) и се пекат в умерена фурна до готовност (около 15 минути).

Моите сполучливи казанлъшки курабии поднасям с мляко или чай.

Вкусни курабийки от едно време!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар