Начин на приготвяне
Обелете и измийте картофите, нарежете ги на малки кубчета и ги преместете в тавата, в която ще се изпича мусаката със заливка.
Запържете каймата с 1 глава наситнен лук за няколко минутки, сипете доматите, минати през ренде и овкусете със сол и черен пипер на вкус. По желание може да добавите и чубрица.
Сипете запържената кайма при картофите и разбъркайте, докато се разнесе навсякъде.
Долейте топла вода, колкото да покрие продуктите и изпечете на 200 градуса, докато водата се изпари и картофите омекнат.
Когато това се случи, пригответе заливката за мусака.
Запържете брашното в сгорещеното олио и добавете при непрекъснато бъркане леко топлото прясно мляко.
Овкусете със сол и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от стените на съда, смъкнете от котлона и добавете яйцата едно по едно, като след всяко се разбива много добре.
Залейте картофите и оставете да се изпече вкусната мусака, докато заливката придобие хубав загар.
Изпълнихме рецептата за Мусака със заливка от прясно мляко!