Начин на приготвяне
Обелваме картофите, морковите и лука и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме и червената чушка на дребно.
В тенджера на котлона кипваме 2 ч.ч. вода и сипваме вътре каймата.
Разбъркваме и варим 2-3 минути, след което добавяме нарязаните лук, морков и чушка.
Продължаваме да варим около 10 минути и сипваме картофите, олиото, солта, доматеното пюре и черния пипер.
Разбъркваме, добавяме още 1 ч.ч. вода и варим още 20-25 минути до омекване на картофите и сгъстяване.
Изсипваме вкусната мусака в тава и заглаждаме хубаво.
Разбиваме яйцата, млякото и сметаната за заливката за мусака. Добавяме солта, черния пипер и настъргваме вътре кашкавала.
Разбъркваме и заливаме мусаката.
Печем мусаката с кашкавалена заливка около 25 минути на 180 градуса.