Яхния от нахут

АнабелАнабел
Експерт
441
4
62
21/03/2020
"Яхния с нахут, която ще ви стане любима в момента, в който я опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и червената чушка се нарязват на дребно, а морковът - на кръгчета. Слагат се в тенджера с малко олио и се задушават.

След като омекнат се прибавят брашното и червеният пипер. Разбърква се и се добавят консервираните домати.

Ястието отново се разбърква до уеднаквяване на соса, след което се разрежда с топла вода.

Прибавя се сол на вкус и малко захар. След като заври зеленчуковата яхния, се прибавят отцеденият нахут, кимион и сух джоджен.

Ароматната яхния от нахут се оставя да се готви на тих огън като периодично се разбърква.

Когато е готова, яхнията от нахут се доовкусява с малко смлян черен пипер и нарязан на дребно копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар