Надупени картофи с кашкавал

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
21/03/2020
"Лесни и много вкусни надупени картофи с кашкавал "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо789
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи  - 1 кг
  • кашкавал  - 100 г
  • краве масло  - 50 г
  • кимион  - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - на вкус 
  • сол - на вкус 
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на 2.

Подреждат се в тава с хартия за печене с равната част надолу и между тях се поставят парченца масло.

В отделна купа се смесва олио (около 4 с.л.) със сол, черен пипер и кимион, разбърква се и се намазват картофите.

Сипва се малко вода, колкото да покрие дъното на тавата.

Апетитните надупени картофи се изпичат на предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Готовите печени картофи поръсваме с кашкавал и запичаме за още няколко минутки.

Имаме вкусна и бърза вечеря с тези надупени картофи с кашкавал!

Релефна кръгла тава  28х8 см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Релефна кръгла тава 28х8 см.
12.79 лв.
Виж ››

Кръгла релефна тава, заради която ще ви се прииска да се потопите в света на сладкарството - и като дегустатор, и като майстор сладкар. Изработена от неръждаема стомана, кръглата тава е достатъчно голяма, за да побере продукти за сладкиш, с който да почерпите и съседите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар