Бял хляб в хлебопекарна

17/03/2020
"Ето как се приготвя вкусен пухкав хляб в хлебопекарна "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 397
  • Преглеждания за месеца1397
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г за козунак или баница
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 160 мл топла
  • зехтин - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мая - 7 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на хлебопекарната сипваме топлата вода, олиото и зехтина. Отгоре изсипваме пресятото 2 пъти брашно, захарта, солта и сухата мая. Не е нужно да разбъркваме нищо предварително.

Включваме машината на съответната програма за обикновен бял хляб според спецификата на машината. Настройваме степента на изпичане, ако има такава опция.

Изваждаме веднага готовия хляб от хлебопекарна на решетка.

И накрая - хапваме домашния бял хляб с удоволствие.

С този бял хляб в хлебопекарна всяко ястие е още по-вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар