Бял хляб в хлебопекарна

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
383
1k
2k
62
1
17/03/2020
"Ето как се приготвя вкусен пухкав хляб в хлебопекарна "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 445
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г за козунак или баница
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 160 мл топла
  • зехтин - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мая - 7 г суха
* мерки и количества
Хляб в Хлебопекарна

Начин на приготвяне

В съда на хлебопекарната сипваме топлата вода, олиото и зехтина. Отгоре изсипваме пресятото 2 пъти брашно, захарта, солта и сухата мая. Не е нужно да разбъркваме нищо предварително.

Включваме машината на съответната програма за обикновен бял хляб според спецификата на машината. Настройваме степента на изпичане, ако има такава опция.

Изваждаме веднага готовия хляб от хлебопекарна на решетка.

И накрая - хапваме домашния бял хляб с удоволствие.

С този бял хляб в хлебопекарна всяко ястие е още по-вкусно!

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар