Бял хляб в хлебопекарна

Бял хляб в хлебопекарна
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Ето как се приготвя вкусен пухкав хляб в хлебопекарна"

Необходими продукти

  • брашно - 300 г за козунак или баница
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 160 мл топла
  • зехтин - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мая - 7 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на хлебопекарната сипваме топлата вода, олиото и зехтина. Отгоре изсипваме пресятото 2 пъти брашно, захарта, солта и сухата мая. Не е нужно да разбъркваме нищо предварително.

Включваме машината на съответната програма за обикновен бял хляб според спецификата на машината. Настройваме степента на изпичане, ако има такава опция.

Изваждаме веднага готовия хляб от хлебопекарна на решетка.

И накрая - хапваме домашния бял хляб с удоволствие.

С този бял хляб в хлебопекарна всяко ястие е още по-вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: