Хачапури с кашкавал на тиган

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
15/03/2020
"Хачапури с кашкавал на тиган - ще искате и за из път "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 226
  • Преглеждания за месеца3621
  • Преглеждания за седмицата9781
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата. Добавете захарта, солта и яйцето, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете брашното и разбъркайте, добавете олиото и замесете меко тесто за класически питки хачапури.

Разделете тестото на 4 еднакви по големина топки, всяка топка разточвате на тънка кора. Завийте корите и си пригответе плънката. Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде, добавете яйцето и щипка черен пипер, разбъркайте и от сместа оформете 4 еднакви топчета.

Поставете топчетата плънка в средата на корите, защипете краищата на бохча и оформете малка питка. Всяка питка разточете внимателно на кора според големината на тигана ви. При точенето плънката се разпространява заедно с тестото равномерно.

Нагрейте тигана и го намажете с малко масло, поставете една от пълнените питки и покрийте тигана с капак. Печете до златисто кафяв цвят на питката и обърнете от другата страна. Намажете изпечената страна с масло и покрийте с капака, да се изпече и от другата страна.

Така процедирате с всичките 4 хачапури с кашкавал. След като ги вадите от тигана, намажете и ненамазаната страна с масло. Меки, бързи, лесни и невероятно вкусни хачапури!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар