Хачапури с кашкавал на тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
190
911
3k
195
2
Хачапури с кашкавал на тиган
Снимка: Мария Симова
15/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Хачапури с кашкавал на тиган - ще искате и за из път"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата. Добавете захарта, солта и яйцето, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете брашното и разбъркайте, добавете олиото и замесете меко тесто за класически питки хачапури.

Разделете тестото на 4 еднакви по големина топки, всяка топка разточвате на тънка кора. Завийте корите и си пригответе плънката. Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде, добавете яйцето и щипка черен пипер, разбъркайте и от сместа оформете 4 еднакви топчета.

Поставете топчетата плънка в средата на корите, защипете краищата на бохча и оформете малка питка. Всяка питка разточете внимателно на кора според големината на тигана ви. При точенето плънката се разпространява заедно с тестото равномерно.

Нагрейте тигана и го намажете с малко масло, поставете една от пълнените питки и покрийте тигана с капак. Печете до златисто кафяв цвят на питката и обърнете от другата страна. Намажете изпечената страна с масло и покрийте с капака, да се изпече и от другата страна.

Така процедирате с всичките 4 хачапури с кашкавал. След като ги вадите от тигана, намажете и ненамазаната страна с масло. Меки, бързи, лесни и невероятно вкусни хачапури!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: