Начин на приготвяне
Почистваме месото от ципите и ги нарязваме напречно на мускулните влакна на 12 филийки. Начукваме внимателно филийките с дървено чукче и ги изтъняваме. Поръсваме със сол и смлян черен пипер.
Краищата им загъваме надолу и навътре и те придобиват форма на малки кюфтета. Потапяме ги в брашно и ги изпържваме в 2/3 от растителното масло.
В същата мазнина поставяме настъргания кромид лук, размитото със студена вода брашно, разреденото с вода доматено пюре, нарязаните на тънки ивички гъби (за соса), виното, солта и смления черен пипер. Оставяме соса да поври 5-6 минути и ако е необходимо, доливаме вода, така че гъстотата му да бъде като на боза.
В останалата мазнина изпържваме филийките хляб, предварително оформени като правоъгълници и панирани в разбитите с прясно мляко яйца.
В кравето масло поставяме целите гъби за медальоните, задушаваме съвсем малко и ги изваждаме. След това задушаваме също съвсем леко нарязаните на кръгчета кренвирши.
Поднасяме готовия медальон турбиго по следния начин. Изпържените филии хляб поставяме като канапе в средата на чиниите (платото).
Върху тях слагаме по два медальона и ги поливаме с гъбения сос. В средата на всеки медальон поставяме по една гъбка, а около нея като листа на маргаритка подреждаме кръгчетата кренвирши.
Около канапето от хляба подреждаме гарнитура от картофено пюре и задушени зеленчуци и украсяваме с клончета магданоз и част от зеленчуците.