Начин на приготвяне
Разрязваме лука на две, а след това го нарязваме на ивички. Посоляваме го и запържваме в 2/3 от растителното масло до златисто-кафяв цвят, след което го изваждаме.
Начукваме пържолите с дървено чукче, за да се изтънят, поръсваме ги със сол и черен пипер, потапяме ги от двете страни в брашно и ги изпържваме в същата мазнина.
След това в мазнината слагаме разреденото с вода доматено пюре, размитото със студена вода брашно, дафиновите листа, натрошения на едро пипер, виното и солта.
Разбъркваме соса няколко пъти, разреждаме с малко вода и след като заври, отстраняваме от огъня и прецеждаме.
В останалата 1/3 от растителното масло изпържваме яйцата едно по едно на очи. Вече сме готови със всички заготовки за вкусните пържоли с лук и яйце.
Сега е време за сервирането. Правим го по следния начин. Поставяме свинските пържоли в затоплени чинии или плата. Върху всяка пържола поставяме по едно яйце и в средата на жълтъка му забождаме зърно черен пипер.
Около яйцето подреждаме изпържения лук. Сипваме соса отстрани на пържолите с яйца или го поднасяме в сосиерка. Към ястието сервираме гарнитура от пържени картофи, задушени зеленчуци и салата според сезона.