Телешки шницел по виенски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
14/03/2020
"Класически виенски шницел, който нямаме търпение да опитаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и го нарязваме напречно на мускулните влакна на филии с дебелина половин см.

Начукваме филиите с дървено чукче, за да изтъним виенските шницели и да ги оформим в елипсовидна форма. Поръсваме със сол и черен пипер.

Панираме последователно телешките шницели в брашното, в разбитите яйца, в галетата и отново в яйцата и ги пържим в маслена баня.

Всеки готов телешки шницел по виенски поднасяме още докато е топъл, с по едно парченце краве масло отгоре, оформено като охлюв или топче.

Гарнираме със задушени зеленчуци и салата според сезона тези вкусни пухкави шницели.

Окрехкотител за месо с чукче
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Окрехкотител за месо с чукче
7.70 лв.
Виж ››

Окрехкотителят за месо с чукче е страхотно пособие за обработване на месото. С него можете едновременно да начуквате и шпиковате стековете, за да бъдат крехки и вкусни след термичната обработка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар