Селска мусака с месо и картофи

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
14/03/2020
"Ето така се приготвя впечатляваща мусака по селски, да си знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г смляно месо
  • растително масло - 1/2 ч.ч. (свинска мас)
  • краве масло - 30 г
  • кромид лук - 3 глави
  • картофи - 1 кг
  • домати - 7 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (кисело)
  • яйца - 2 бр.
  • настърган кашкавал - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в малко растително масло и малко вода, до омекване и изпаряване на течността.

Прибавяме част от нарязаните или настъргани домати и размесената с малко вода до гладка маса кайма. Поръсваме сместа с черния и червения пипер и разбъркваме за 2-3 минути.

Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, разбъркваме добре и доливаме гореща вода.

Изсипваме мусаката в намазнена с растително масло и покрита с кръгчета домати тавичка. Поръсваме с дребно нарязаните домати и парченца краве масло. Запичаме в умерена фурна вкусната мусака с месо.

Когато стане готова нашата селска мусака с месо и картофи, заливаме със смес от яйцето, брашното, млякото и кашкавала и запичаме 10-15 минути до леко зачервяване. Нарязваме на порции и поднасяме селската мусака със салата според сезона.

Забележка: Заливката за пухкава мусака можем да приготвим и със сос Бешамел.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар