Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете солта, водата, олиото и оцета, разбъркайте и замесете меко и еластично тесто.
Разделете тестото на две равни части, оформете ги на топки и ги поставете върху набрашнен плот. Завийте със стреч фолио за 20 минути, за да се отпусне.
Маслото трябва да е много меко, затова го изкарайте от хладилника на стайна температура няколко часа преди да започнете приготвянето на бутер баницата със сирене.
Натрошете сиренето в купа и прибавете разбитите яйца, разбъркайте до еднородна смес.
Вземете едната топка тесто, поставете я върху набрашнен плот и разточете на не много тънка и кръгла кора като за юфка.
Намажете я с част от мекото масло на тънък слой. Сгънете кората от едната и другата страна до средата и намажете отново с масло.
Сгънете противоположните краища на кората и отново мажете с масло. Така на катове сгъвате и мажете, докато получите малък квадратен пакет тесто.
Поставете пакетчето тесто върху чиния, поръсена с брашно, поръсете и самото пакетче отгоре, завийте с лист кухненска хартия и поставете във фризера за 10 минути.
През това време разточвате, мажете и сгъвате другото топче тесто.
По същия начин поставяте пакетчето в чиния и поставяте във фризера за 10 минути. Докато то престоява, разточете внимателно върху поръсен плот с брашно първото пакетче на правоъгълна кора с размерите на тавата (ползвах тавата на фурната).
Поставете кората в намазнена тава и поръсете с плънката равномерно. Разточете второто пакетче тесто със същите размери и го положете върху плънката за баницата.
Защипете с пръсти краищата на баницата от всички страни на тавата. Нарежете оформената правоъгълна баница на квадрати и намажете с останалото, но вече разтопено масло.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печене за около 30-35 минути до златисто кафяв загар.
Напръскайте готовата бутер баница със сирене с домашно приготвено тесто със малко студена вода и завийте с чиста кърпа, да се задуши за около 10 минути.