Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета в тесто

Пилешки дробчета в тесто

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пилешки дробчета в тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. сварен
  • прясно мляко - 10 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вегета - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • олио - да пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги залейте със студена вода с малко сол. Оставете ги да се киснат поне 40 минути.

Смесете млякото с яйцето. Добавете пасирания чесън, олиото, подправките и пасирания варен картоф. Трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто.

Извадете дробчетата от солената вода, хубаво ги отцедете. Оваляйте дреболиите в брашно, потопете в сместа за паниране и изпържете в силни сгорещена мазнина до зачервяване.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: