Торта с лимонов крем

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
157
13
523
3
05/03/2020
"Свежа лимонова тортичка с нежен крем - истински празник за сетивата "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, ванилията и брашното, размесено с бакпулвера.

Печем блатовете за тортата в намазнена и набрашнена форма или тава на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.

Приготвяме лимоновия крем за сладкиша като измиваме добре лимоните, настъргваме корите и изцеждаме сока.

Смесваме захарта, сока от лимоните, корите, маслото и бъркаме на водна баня, докато захарта и маслото се разтопят.

Отделно разбиваме две цели яйца и два жълтъка с малко захар.

Към яйчената смес прибавяме внимателно лимоновата смес и бъркаме непрекъснато.

Готовата смес връщаме на водна баня на средна температура за около 15 минути при непрекъснато бъркане, сместа не трябва да завира.

Пухкавият крем за тортата е готов, когато получи наситен жълт цвят.

Захващаме се с подреждането на апетитната торта - редуваме блат, крем, блат, крем. Добре е лимоновата торта да се съхранява в хладилник.

Тортата с лимонов крем има свеж и нежен вкус!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар