Постен кекс без яйца и мляко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
172
2
05/03/2020
"Чуден постен кекс се получи, горещо препоръчваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 и 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. (топла)
  • брашно от рожков - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две отделни купи смесете сухите (без брашното от Рожков) и течните съставки.

Разбъркайте ги до хомогенност и постепенно добавяйте течните към сухите съставки.

След като получите еднородна кексова смес, разделете на 2 приблизително равни части и към едната добавете брашното от Рожков (или друго тъмно брашно), докато постигнете желания от вас тъмен цвят.

В плоска тава за кекс изсипете по малко от бялата, а по средата - от черната смес. Редувайте ги така, докато следите се изчерпат.

С помощта на клечка за зъби правете линийки, така че да се образуват цветенца.

Изпечете постния кекс на 180 градуса с включена вентилация до готовност.

Постният кекс без яйца и мляко е чудесна идея за вкусен сладкиш по време на пости.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар