Начин на приготвяне
Необходимо е всички съставки да са изкарани от хладилника поне 30 минути предварително.
Омекнатото на стайна температура масло се разбива със захарта, след което се добавят едно по едно яйцата.
Изсипва се тъмната бира и веднага се добавят предварително пресетите брашно, какао и бакпулвер.
Едва тогава се разбърква до хомогенна смес, след което се изсипва във форма за печене и се изпича на 180 градуса до готовност на кекса с бира.
Приблизителното време за изтичане на нетрадиционния шоколадов кекс е 45 минути.
За да приготвите глазурата за кекса, начупете шоколада на парченца, добавете тъмната бира и разтопете на водна баня.
Внимавайте да не стане твърде течен (трябва да има консистенция на течен крем), за да може да се задържи върху кекса.
Готовият сладкиш заливате с глазурата, чак когато изстине напълно.
Шоколадовият кекс с тъмна бира е много вкусен!