Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчета с масло и сирене

Рогчета с масло и сирене

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Рогчета с масло и сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Не купуваме от магазина, а си правим домашни рогчета с масло и сирене"

Необходими продукти

  • вода - 120 мл топла
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • масло - 100 г разтопено
  • яйца - 2 бр. + 1 белтък
  • сирене - 200 г
  • брашно - 500 г
  • масло - 30 г разтопено за намазване
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л. прясно мляко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще месите тестото, налейте водата, натрошете маята в нея и добавете захарта, разбъркайте да се разтворят и оставете на топло място да се активира (шупне).

След което прибавете яйцата и белтъка, киселото мляко и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете пресятото брашно, заедно със солта, и замесете меко тесто за рогчета. Покрийте тестото с кърпа и оставете за 30 минути на топло да втаса. Разделете втасалото тесто на 12 еднакви по големина парчета оформени на топки.

Всяка топка разточете на елипса, поставете от натрошеното сирене почти в края на едната от дългите страни на елипсата и навийте на руло. Така процедирате с всичките 12 топки тесто и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене, като оформяте от всяко руло – рог, на разстояние едно от друго.

Оставете така оформените рогчета със сирене за 30 минути на топло място. След което ги намажете с разтопено масло, а после и с разбитите жълтък с прясно мляко. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути всички рогчета.

Поднесете за закуска рогчета с масло и сирене.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: