Печени бухти с колбас в тиган

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
26/02/2020
"На това му се вика силна закуска - бухтички с колбас "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйца с вилица и добавете киселото мляко, захарта и олиото, разбъркайте добре.

Прибавете половината брашно заедно с бакпулвера и солта, разбъркайте. Прибавете нарязаният на малки кубчета колбас и останалото брашно, замесете меко тесто за бухтички.

Разточете върху набрашнен плот тестото на кора тънка 0.5 см, разрежете я на 8 триъгълни парчета (като за кифлички).

Изберете тиган с диаметъра на разточената кора, налейте олиото в него и го поставете на слаб огън.

Започнете да премествате парчетата от плота в тигана в същия ред, в който са нарязани.

Покрийте тигана с капак и печете до златисто кафява коричка отдолу. Обърнете вашите бухти и запечете и от другата страна така.

Много бързи печени бухтички за закуска - без пържене и много мазнина.

Печени бухти с колбас в тиган е икономична идея за закуска, която ще се услади на всички у дома!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар