Задушено пиле с гарнитура ориз

27/02/2020
"Започвайте да мислите гарнитура за най-вкусното задушено пиле с ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене110 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме на порции пилето. Слагаме го в тавичка, заливаме с малко вода и с растителното масло, посолявяме и го задушаваме във фурната.

Когато стане готово, изваждаме готовото задушено пиле от тавичката и в нея поставяме нарязания кромид лук. Задушваме го до полуомекване, прибавяме почистения и измит ориз и леко посоляваме.

След 10-15 минути доливаме още гореща вода или бульон, така че общото количество течност да е около 2 и половина чаени чаши, и добавяме кравето масло, нарязаните на дребно подправки и смления черен пипер. Задушаваме ориза, докато поеме течността.

Вече сме готови с компонентите за вкусното пиле с ориз. При сервирането поднасяме порция задушено пиле с гарнитура ориз и богата зелена салата. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар