Печена риба на керемида със зеленчуци и вино

28/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • риба - 1, 5 кг филе по избор
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 6 глави
  • моркови - 3 бр
  • домати - 6 бр. нарязани
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • орехови ядки - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разпределяме растителното масло, дребно нарязания кромид лук и настърганите на ситно ренде моркови.

Доливаме малко вода и задушаваме продуктите до полуомекване. Изсипваме задушените зеленчуци върху нашите керемиди (специални глинени съдове, подобни на керемида).

Прибавяме рибните филенца, черния пипер, виното, нарязания на тънки ивички чесън и едро счуканите орехови ядки.

Отгоре поставяме смелни или нарязани доматите и парченца масло. Слагаме така приготвената риба на керемида със зеленчуци и вино да се пече във фурната.

Наръсваме готовото ястие от печена риба с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.

Става много вкусна риба с домати, която можем да сервираме с картофена гарнитура и селски царевичен хляб.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар