Кебап от скумрия

28/02/2020
"Кебап от скумрия - приятна изненада на трапезата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 кг
  • кромид лук - 3 глави
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме скумрията на едри късове като за селски свински кебап и ги мариноваме с лимоновия сок и малко сол.

Задушаваме нарязания на ситно кромид в растителното масло и малко вода до омекване.

Прибавяме настърганите домати, червения пипер и размитото във вода брашно. Разбъркваме ястието от скумрия, доливаме малко вода и след като заври отново, пускаме маринованите рибни кубчета и дафиновите листа.

Задушаваме нашия кебап от скумрия на тих огън. Сервираме гозбата от задушена риба, докато е още топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар