Начин на приготвяне
Измиваме фасула и го накисваме в студена вода с 1/2 супена лъжица сол. Изплакваме след 2-3 часа и отново заливаме със студена вода.
Слагаме фасула да ври на тих огън. Когато преценим, че е полусварен, прибавяме растителното масло и дребно нарязания лук.
Отделно задушаваме нарязаното на ивички зеле в свинската мас до омекване. Оцветяваме с червения пипер и го прибавяме към фасула.
Разбъркваме сместа и изсипваме в тавичка. Прибавяме дребно нарязаните пиперки и джоджена към вкусната яхния.
Разбъркваме отново нашата яхния от боб с кисело зеле по Хижарски и я задушаваме 15-20 минути в средно гореща фурна.
Готовата бобена яхния сервираме с хляб с люти чушки бучка домашно козе сирене.