Пълнени сушени пиперки с фасул и ориз

25/02/2020
Приготвяне100 мин.
Готвене160 мин.
Общо260 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чушки - 12 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • фасул - 2 1/2 ч.ч. зрял
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - 3 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула за около 2-3 часа в студена вода. След това го слагаме да ври на слаб огън до пълното му сваряване.

Задушаваме ситно нарязания лук в растителното масло и малко вода до полуомекване. Прибавяме ориза и продължаваме със задушаването.

След като оризът вече попие течността, сипваме гореща вода и продължаваме да задушаваме до набъбване на ориза.

Прибавяме отцедения фасул и ако е необходимо, още малко гореща вода (или от отварата от фасула).

Задушаваме сместа още десетина минути и прибавяме солта, червения и черния пипер и махаме съда от огъня.

Поръсваме със стритата чубрица и дребно нарязания магданоз и отново разбъркваме заготовката за нашите пълнени чушки.

Накисваме в гореща вода сушените пиперки, които предварително сме почистили от дръжките и семето.

След като омекнат, пълним пиперките с готовата смес от ориз и фасул. Нареждаме готовите пиперки в тавичка, поливаме ги с малко вода и останалата мазнина и ги запичаме във фурната.

Сервираме готовите печени чушки като постна вечеря или рецепта за Бъдни вечер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар