Задушени аспержи и брюкселско зеле

АнабелАнабел
Експерт
443
4
62
22/02/2020
"Задушени аспержи с брюкселско зеле - здравословна и вкусна гарнитура за месо "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • аспержи - 300 г
  • брюкселско зеле - 300 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 3 - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се обелват с помощта на картофобелачка, а дебелите им крайчета се изрязват.

В тиган се сгорещяват двата вида мазнина. Олиото се използва, за да предотврати бързото загаряне на краве маслото.

В него се поставят първо почистените малки главички брюкселско зеле, а после и аспержите.

Тиганът се похлупва и зеленчуците се задушават, като периодично се разбъркват.

Готвенето на тези вкусни задушени зеленчуци е кратко, трае около десет минути, за да останат зеленчуците леко хрупкави.

Когато са готови, се поръсват със смлян черен пипер, а по желание може да се овкусят и с малко счукан чесън.

Така приготвени, задушените аспержи и брюкселско зеле са прекрасна гарнитура към телешки стек или друг вид месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар