Начин на приготвяне
Аспержите се обелват с помощта на картофобелачка, а дебелите им крайчета се изрязват.
В тиган се сгорещяват двата вида мазнина. Олиото се използва, за да предотврати бързото загаряне на краве маслото.
В него се поставят първо почистените малки главички брюкселско зеле, а после и аспержите.
Тиганът се похлупва и зеленчуците се задушават, като периодично се разбъркват.
Готвенето на тези вкусни задушени зеленчуци е кратко, трае около десет минути, за да останат зеленчуците леко хрупкави.
Когато са готови, се поръсват със смлян черен пипер, а по желание може да се овкусят и с малко счукан чесън.
Така приготвени, задушените аспержи и брюкселско зеле са прекрасна гарнитура към телешки стек или друг вид месо.