Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета, колкото за 1 хапка, овкусете със сол и черен пипер, и залейте с 2 с.л. олио. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато нарежете останалите продукти, да се маринова.
Нарежете чушките на кубчета със средна големина, а лука - на полумесеци.
В сгорещено олио запържете пилешкото месо, докато леко промени цвета си. Когато това се случи, го преместете в тава, която предварително леко сте намазнили.
В мазнината, в която се запържи пилешкото месо, запържете лука, чушките и доматите (в тази последователност) и преместете запържените зеленчуци с месото в тавата. Разбъркайте кавърмата.
Изпечете пилешката кавърма на загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
Бърза и лесна пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев!