Пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
20/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. /1 червена и 1 зелена/
  • домати - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, колкото за 1 хапка, овкусете със сол и черен пипер, и залейте с 2 с.л. олио. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато нарежете останалите продукти, да се маринова.

Нарежете чушките на кубчета със средна големина, а лука - на полумесеци.

В сгорещено олио запържете пилешкото месо, докато леко промени цвета си. Когато това се случи, го преместете в тава, която предварително леко сте намазнили.

В мазнината, в която се запържи пилешкото месо, запържете лука, чушките и доматите (в тази последователност) и преместете запържените зеленчуци с месото в тавата. Разбъркайте кавърмата.

Изпечете пилешката кавърма на загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Бърза и лесна пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар