Картофени крокети със сос Бешамел

19/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • брашно - 7 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • галета - 6 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме. След това ги обелваме, докато са още топли, а като изстинат, ги настъргваме на ситно ренде или ги пасираме с преса.

Леко запържваме половината част от брашното в кравето масло и го разреждаме с млякото. Изсипваме получения сос Бешамел върху настърганите картофи.

Прибавяме жълтъците, дребно нарязания кромид лук, настърганото сирене, черния пипер и солта.

Разбъркваме хубаво сместа и от нея оформяме картофени топчета колкото орех, които овалваме последователно в останалото брашно, леко разбитите белтъци и галета и изпържваме нашите крокети в предварително загрятата мазнина.

Поднасяме готовите картофени крокети със сос Бешамел като топло предястие или като вегетарианска вечеря.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар