Юнашка запеканка с кюфтета

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
835
3k
181
2
16/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Първо си омесете каймата, като нарежете на ситно чесъна, магданоза и лука. Настържете моркова на едро ренде, прибавете всичко при каймата и я омесете добре.

За Бешамела разтопете маслото и добавете брашното, запържете за кратко. На етапи към тях, налейте студеното прясно мляко, при непрекъснато бъркане. След като заври, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

От каймата оформете сочни кюфтета и ги подредете на разстояние едно от друго в тава. Залейте ги със соса Бешамел и леко разстръскайте тавичката, за да отиде сосът навсякъде. Поръсете с настъргания кашкава и малко пресен магданоз.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печене за около 30 минути до лек, златист цвят на кашкавала.

Нашата вкусна запеканка е готова!

Поднесете юнашка запеканка с кюфтета, докато е още топла по желание с чеснов хляб.

Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
7.89 лв.
Виж ››

Стилен и много функционален керамичен пахар с традиционни български мотиви - дълбока паница, в която много салата може да поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар