Юнашка запеканка с кюфтета

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
831
3k
170
2
16/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си омесете каймата, като нарежете на ситно чесъна, магданоза и лука. Настържете моркова на едро ренде, прибавете всичко при каймата и я омесете добре.

За Бешамела разтопете маслото и добавете брашното, запържете за кратко. На етапи към тях, налейте студеното прясно мляко, при непрекъснато бъркане. След като заври, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

От каймата оформете сочни кюфтета и ги подредете на разстояние едно от друго в тава. Залейте ги със соса Бешамел и леко разстръскайте тавичката, за да отиде сосът навсякъде. Поръсете с настъргания кашкава и малко пресен магданоз.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печене за около 30 минути до лек, златист цвят на кашкавала.

Нашата вкусна запеканка е готова!

Поднесете юнашка запеканка с кюфтета, докато е още топла по желание с чеснов хляб.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
За вашата зимнина препоръчваме:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар