Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката, като се сварява оризът в подсолена вода.
След като е сварен, се прибавят царевицата, грахът, нарязаните на дребно маслини и кравето масло.
На пилешките пържоли се отстранява кожата, след което се начукват леко и овкусяват със сол и смлян черен пипер.
Във всяка готова пържола се поставя от плънката, след което се прегъва и защипва с помощта на клечки.
Пълнените пилешки пържоли се овалват първо в брашно, после се потапят в разбити яйца и отново в галета.
Пускат се в тиган със сгорещена мазнина и се изпържват от всички страни.
Като се извадят, се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Празничните пълнени пилешки бутчета се сервират с гарнитура по избор.