Бърза баница на тиган със сирене и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
827
3k
167
2
11/02/2020
"Ето че хубава баница можем да си спретнем и на тиган "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 640
  • Преглеждания за месеца883
  • Преглеждания за седмицата549
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница на тиган в купа разбийте яйцата и добавете млякото и олиото, разбъркайте добре.

Намажете стените и дъното на тиган с малко масло, постелете срещуположно два листа от корите, на които краищата да висят наполовина. В средата на тигана поставете други два листа набръчкани и разпределете равномерно половината яйчена смес.

Поръсете с част от натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Върху тях, постелете други два листа от корите (набръчкано) и отново яйчена смес, сирене и кашкавал, като оставите малко от яйчената смес.

Поставете други два листа от корите върху тях и добавете оставената яйчена смес. Завийте баницата с висящите краища на първите две кори и оформете вкусна баница.

Поставете тигана на бавен огън и печете до златисто кафяв цвят отдолу и обърнете баницата в подходяща чиния. Намажете тигана с малко масло и поставете баницата в него с неопечената страна на баницата надолу, и печете до златисто кафяв цвят.

Обърнете готовата баница в подходяща чиния и сервирайте.

Рецептата за Бърза баница на тиган със сирене и кашкавал е изпълнена!

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар