ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Каракачанска агнешка курбан-чорба

Каракачанска агнешка курбан-чорба

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k223
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на дребни парчета и заедно с агнешките дреболии (без черния дроб) заливаме със студена вода, слагаме на силен огън да заври.

Премахваме пяната, посоляваме и оставяме да ври на тих огън. Когато месото е почти готово, прибавяме нарязаните на дребно домати, лука, пиперките и черния дроб, както и почистения ориз.

След като месото и зеленчуците омекнат напълно, прибавяме на тънка струя размитото във вода брашно.

Варим още 5 минути и застройваме супата с леко разбитото яйце, което пускаме през гевгир, като не бъркаме нашата агнешка супа, а само леко разклащаме тенджерата, за да се пресече яйцето на сравнително едри пресечки, без да се размъти бульонът.

Отстраняваме готовата Каракачанска агнешка курбан-чорба от огъня, подправяме с маслото, черния пипер и лимоновия сок и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Вкусна и ароматна курбан чорба!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: