Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото месо на парчета, заливаме със студена вода и поставяме на силен огън да заври.
Като кипне, премахваме пяната и посоляваме. Оставяме да ври на слаб огън.
Когато преценим, че месото вече е поомекнало, прибавяме нарязаните на едро кубчета картофи и червеното цвекло, нарязано на тънки ивички.
В свинската мас и малко вода задушаваме нарязаните на тънки ивички моркови и целина. След като поомекнат, прибавяме нарязаното на тънки ивички зеле и дребно нарязания кромид лук. Задушаваме до омекване и прибавяме към тази витаминозна супа.
Накрая слагаме нарязаните на дребно домати и нашата зимна супа се досварява. Прибавяме нарязаните на малки кубчета шунка и отстраняваме готовия Борш с телешко месо, шунка и сметана от котлона. Подправяме със сметаната и черния пипер.
Не пропускайте този вкусен борш по руска рецепта.