Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре нашите миди с черупки. Пускаме ги във вряща вода и ги варим заедно с дафиновия лист и черния пипер.
Прецеждаме бульона през тензух и изваждаме мидите от черупките, като хубаво ги измиваме.
Всички зеленчуци без домата нарязваме и задушаваме в мазнината до полуомекване.
Разреждаме с прецедения бульон и прибавяме почистените миди, нарязания на дребно домат и ориза.
Чакаме нашата супа от миди да поври около 20 минути и застройваме с варената на водна баня застройка от яйцето, киселото мляко и брашното.
Накрая подправяме готовото ястие с миди с кравето масло, оцета и нарязаните на ситно магданоз и копър.
Вкусна супа от миди със зеленчуци!