Начин на приготвяне
Подготвените какаови бисквити се натрошават и се смилат в блендер. Кравето масло се разтопява и се заливат бисквитите с него. Обърква се с лъжица, докато бисквитите поемат маслото.
Използваме кръгла тавичка с махащо се дъно, изсипваме сместа от бисквити и масло отдолу и притискаме с лъжица, за да се получи равномерен блат за чийзкейк.
В дълбока купа изсипваме сладкарската сметана и разбиваме с миксера до получаването на гъста смес. След това прибавяме маскарпонето и пудрата захар и доразбиваме с миксера.
В кафяна чашка сипваме студена вода и слагаме единия желатин да се разтвори във водата. Разбъркваме с лъжица и след като набъбне желатинът, го затопляме в микровълновата за 10 секунди.
Изсипваме желатина при сместа, която разбихме и разбъркваме с лъжица. Изсипваме крема за чийзкейк върху бисквитения блат и заглаждаме.
Слагаме в хладиник за 1 часа. Накрая разтваряме другия желатин по начина, който обясних по- нагоре и го смесваме заедно със сладкото от боровинки. Изсипваме отгоре върху готовия чийзкейк и пъхаме в хладилника отново за едно денонощие.
Рецептата за Чийзкейк с маскарпоне и сладкарска сметана е изпълнена! Да ви е сладко!