ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Чийзкейк»Чийзкейк с маскарпоне и сладкарска сметана

Чийзкейк с маскарпоне и сладкарска сметана

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2203
Чийзкейк с маскарпоне и сладкарска сметана
Снимка: Геновева
1 / 3
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Страхотен чийзкейк с маскарпоне, който ще ви спаси от ужасната липса на сладко"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 2 опаковки бисквити Еверест
  • краве масло - 125 г
  • желатин - 2 бр. по 10 г
  • сладко от боровинки - 1 бурканче
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвените какаови бисквити се натрошават и се смилат в блендер. Кравето масло се разтопява и се заливат бисквитите с него. Обърква се с лъжица, докато бисквитите поемат маслото.

Използваме кръгла тавичка с махащо се дъно, изсипваме сместа от бисквити и масло отдолу и притискаме с лъжица, за да се получи равномерен блат за чийзкейк.

В дълбока купа изсипваме сладкарската сметана и разбиваме с миксера до получаването на гъста смес. След това прибавяме маскарпонето и пудрата захар и доразбиваме с миксера.

В кафяна чашка сипваме студена вода и слагаме единия желатин да се разтвори във водата. Разбъркваме с лъжица и след като набъбне желатинът, го затопляме в микровълновата за 10 секунди.

Изсипваме желатина при сместа, която разбихме и разбъркваме с лъжица. Изсипваме крема за чийзкейк върху бисквитения блат и заглаждаме.

Слагаме в хладиник за 1 часа. Накрая разтваряме другия желатин по начина, който обясних по- нагоре и го смесваме заедно със сладкото от боровинки. Изсипваме отгоре върху готовия чийзкейк и пъхаме в хладилника отново за едно денонощие.

Рецептата за Чийзкейк с маскарпоне и сладкарска сметана е изпълнена! Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: