Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния със свинско и зеленчуци

Яхния със свинско и зеленчуци

Яхния със свинско и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Яхния със свинско и зеленчуци, която задължително трябва да опитате"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • грах - 1 к. ч. консервиран
  • картофи - 600 г
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера със загрята мазнина. Разбърква се и се запържва, докато месото побелее.

Лукът, морковът и червената чушка се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджерата с месото също да се запържат, а малко по-късно почистените и нарязани гъби.

Прибавят се нарязаните картофи, червеният пипер, царевичното брашно, сол на вкус и сушеният джоджен.

В тенджерата се налива вода и тази вкусна яхния се готви до увирането на картофите. Когато е почти готова, се прибавя консервираният грах.

Готвенето на нашата яхния със свинско продължава още десет минути. Сервираме Яхния със свинско и зеленчуци, поръсена с пресен магданоз.

Уханна яхния с месо и картофи, която трябва да опитате!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: