Супа от калмари

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
198
799
27
10/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите от главите, хрущялите, вътрешностите и кожата и ги измиваме добре. Нарязваме ги на парчета.

Заливаме ги със студена вода и ги слагаме да заврят. Добавяме предварително задушените в олио зеленчуци, нарязани на дребно, дафиновия лист и черния пипер.

След като заври, добавяме и солта. Продължаваме да варим около час.

Време е да направим застройка на супата от яйцето, киселото мляко, брашното и лимоновия сок.

Накрая подправяме с кравето масло и поръсваме с дребно нарязания магданоз.

Готови сме да поднесем нашата супа от калмари и на най-изтънчените гости.

Лека супа, която ще поглези сетивата ви!

Опитайте тази вкусна супа, ако търсите нещо различно и интересно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар