Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Чорба от зрял фасул по селски

Чорба от зрял фасул по селски

Чорба от зрял фасул по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
5
"Всички обичат бобената чорба, дори онези, които не си го признават, знаем, че тайничко си купуват пакети..."

Необходими продукти

  • боб - 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
  • лук - 1/2 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • джоджен - 1 стрък
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула в студена вода за 2-3 часа, а може и за цяла нощ. След това тази вода я изхвърляме.

Заливаме отново със студена вода, добавяме нарязаните на малки кубчета морков, целина, лук, както и олиото и слагаме на котлона да заври.

След 10-15 минути добавяме нарязаната на дребно пиперка, а когато чорбата е почти готова слагаме дребно нарязания домат.

Варим още 15-20 минути и прибавяме солта и джоджена.

След 5-10 минути махаме от котлона готовата боб чорба, подправяме с оцета и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Вече можем да се насладим на вкусната чорба от зрял фасул по селски.

Поднасяме това вкусно ястие с боб в комбинация с топъл селски хляб.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: