Начин на приготвяне
Накисваме фасула в студена вода за 2-3 часа, а може и за цяла нощ. След това тази вода я изхвърляме.
Заливаме отново със студена вода, добавяме нарязаните на малки кубчета морков, целина, лук, както и олиото и слагаме на котлона да заври.
След 10-15 минути добавяме нарязаната на дребно пиперка, а когато чорбата е почти готова слагаме дребно нарязания домат.
Варим още 15-20 минути и прибавяме солта и джоджена.
След 5-10 минути махаме от котлона готовата боб чорба, подправяме с оцета и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Вече можем да се насладим на вкусната чорба от зрял фасул по селски.
Поднасяме това вкусно ястие с боб в комбинация с топъл селски хляб.