Турски пилаф с месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
08/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилаф

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете пилешкото филе, нарежете моркова на шайби, а лука нарежете на едро. Долейте вода, която да покрива добре филето и оставете да заври до полуготовност на филето.

Прецедете бульона, а пилешкото филе нарежете на кубчета, подходящи за 1 хапка.

Запържете пилешкото в загрятото масло, овкусете със сол и черен пипер и оставете настрана.

Измийте и прецедете ориза. Сложете го да заври в 2 1/2 ч.ч. бульон, при нужда долейте още половин ч.ч.

Добавете 2 с.м. пилешки бульон на прах, разбъркайте и смъкнете от котлона.

Завийте готовия пилаф с кърпа, оставете да изстине така за 10 минути, след което преместете ориза в подходяща тавичка, а върху него прехвърлете пилешкото месо.

Турският пилаф с месо е готов.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар