Начин на приготвяне
В подходящ съд сложете пилешкото филе, нарежете моркова на шайби, а лука нарежете на едро. Долейте вода, която да покрива добре филето и оставете да заври до полуготовност на филето.
Прецедете бульона, а пилешкото филе нарежете на кубчета, подходящи за 1 хапка.
Запържете пилешкото в загрятото масло, овкусете със сол и черен пипер и оставете настрана.
Измийте и прецедете ориза. Сложете го да заври в 2 1/2 ч.ч. бульон, при нужда долейте още половин ч.ч.
Добавете 2 с.м. пилешки бульон на прах, разбъркайте и смъкнете от котлона.
Завийте готовия пилаф с кърпа, оставете да изстине така за 10 минути, след което преместете ориза в подходяща тавичка, а върху него прехвърлете пилешкото месо.
Турският пилаф с месо е готов.