Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Турски пилаф с месо

Турски пилаф с месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Турски пилаф с месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешко филе - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 2 с.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете пилешкото филе, нарежете моркова на шайби, а лука нарежете на едро. Долейте вода, която да покрива добре филето и оставете да заври до полуготовност на филето.

Прецедете бульона, а пилешкото филе нарежете на кубчета, подходящи за 1 хапка.

Запържете пилешкото в загрятото масло, овкусете със сол и черен пипер и оставете настрана.

Измийте и прецедете ориза. Сложете го да заври в 2 1/2 ч.ч. бульон, при нужда долейте още половин ч.ч.

Добавете 2 с.м. пилешки бульон на прах, разбъркайте и смъкнете от котлона.

Завийте готовия пилаф с кърпа, оставете да изстине така за 10 минути, след което преместете ориза в подходяща тавичка, а върху него прехвърлете пилешкото месо.

Турският пилаф с месо е готов.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: