Крем пита със сметана

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
68
46
19/08/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 597
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Крем Пита

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта, смесете го със сметаната и изстуденото масло и замесете ронливо тесто, което разделете на две части.

Разточете тестото на не много дебели листа и ги сложете в намазнени тави. Печете корите в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което увеличете градусите до 200 и печене до зачервяване.

Разбийте брашното в прясното мляко, добавете захарта, ванилията и разбитите яйца и разбъркайте енергимно. Кипнете крема и го варете ни тих огън до сгъстяване.

Прехвърлете единия изпечен блат в чиния за торта. Отгоре го намажете обилно с крема и покрийте с втория блат. Поръсете обилно с пудра захар.

Крем питата се нарязва на квадратчета. Това става най-лесно с нагорещен нож.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар