Ароматен пълнен лук

AntoninaAntoninaНовак
19/08/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 032
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите. С тънък остър нож издълбайте сърцевината на почистените глави.

Нарежете сърцевината на ситно и я запържете до златисто в 3-4 с.л. сгорещено олио. Когато омекне добавете ориза, запържете 1-2 минути и налейте малко гореща вода. Варете на умерен огън до набъбване на ориза. Добавете доматено пюре и подправете с джоджена, солта и черния пипер.

Загрейте още 4-5 лъжици мазнина и запържете издълбаните глави лук до златисто. Когато се зачервят ги извадете, подредете в предварително намазнена тавичка и напълнете с ароматната смес.

Запечете пълнения лук в загрята на 200-220 градуса фурна за около 15 минути.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар