Бульон от дивечова птица

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
Бульон от дивечова птица
22/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме птицата (фазан, яребица) и я нарязваме на едри парчета. Поставяме дивечовото месо в дълбок съд и го заливаме със студена вода.

Загряваме на силен огън, докато започне да ври. Махаме пяната и посоляваме. Варим на тих огън в закрит съд, като постоянно премахваме пяната.

След един час прибавяме ароматните корени, морковите, лука и домата.

Варим още 30-40 минути, след което оставаме готовия бульон от дивечова птица да се утаи и го прецеждаме през тензух или гъста цедка.

Подправяме с лимонов сок, поръсваме с магданоз и сме готови да го сервираме.

Свареното месо обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Прибавяме го с крутони към бульона.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: