Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, докато се получи пухкав крем.
Сипете олиото и киселото мляко, в което предварително сте разбъркали содата.
Добавете и сладкото от череши, което предварително пасирайте (по желание). В моя случай използвах домашен конфитюр от череши, в което имаше и по-едри плодчета, поради което го пасирах.
Добавете 1 с.л. течен шоколад (който е по желание), но някак си не си представям череши без шоколад.
Най - накрая добавете пресятото брашно и продължете да разбърквате с миксер, за да се получи пухкав кекс с конфитюр от череши.
Изпечете на 180 градуса за 40 минути.
Поръсете го обилно с пудра захар и се насладете на невероятния вкус на този пухкав кекс.
Много вкусен сладкиш за чай и кафе.