Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешко филе с бекон и топено сирене

Пилешко филе с бекон и топено сирене

Пилешко филе с бекон и топено сирене
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко филе - 2 пеперуди
  • бекон - 4 бр. слйс
  • топено сирене - 4 бр. слайс чедър
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме пилешкото на 4 парчета. Правим разрез във всяко парче, така че да се получи като джобче. Поставяме във всяко джобче по 1 парче бекон и 1 парче топено сирене. Посоляваме филетата и ги овкусяваме с къри и куркума.

Смесваме царевичното брашно с бакпулвера и в него овалваме филетата.

Прибираме ги в хладилника за 1 часа.

След това потапяме пълненото пилешко филе в разбитите яйца и изпържваме от двете страни в загрято олио.

Сервираме пилешкото филе с бекон и топено сирене веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: