Начин на приготвяне
Стръковете праз лук, кромидът и скилидките чесън се почистват и накълцват на ситно.
Чушката се изтърбушва и наситнява, морковът се обелва и заедно със стъблата целина се нарязва на кубчета.
Зеленчуците се прехвърлят поетапно (по реда на нарязването) в тенджерка с олиото и маслото и се задушават до омекване.
Когато зеленчуците се задушат, се добавят червеният пипер и брашното.
След това се добавят белените и настъргани на ренде домати.
Когато доматите започнат да врят, се налива литър и половина гореща вода. Добавя се фидето и приготвената доматена супа се оставя да покъкри на котлона още 15-20 минути.
Поръсва се с щипка захар, сол и черен пипер на вкус.
Преди поднасяне доматената супа с фиде и праз се поръсва със ситно скълцан пресен магданоз.
Добър апетит с тази вкусна вегетарианска супа!