Крокети от мозък

15/03/2020
Приготвяне80 мин.
Готвене70 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киснем свинския мозък за около 30 минути в студена вода и го почистваме от ципите.

Варим накиснатия мозък около 25 минути заедно с лука, моркова, целината, зърната бахар и черен пипер и дафиновия лист.

Оставяме го да изстине в бульона, изваждаме го и го смачкваме с вилица.

Сваряваме картофите и докато са топли, ги обелваме и ги правим на пюре.

Добавяме към мозъка пюрето от картофите, половината яйца, ситно нарязания магданоз, содата за хляб и солта.

Омесваме хубаво сместа и от нея с помощта на лъжица започваме да оформяме крокети от мозък.

Остава ни само да ги панираме с помощта на брашното, галетата и другата половина от яйцата и ги пържим в горещо олио, докато порозовеят.

Поднасяме ги като вкусно студено предястие. Уникални крокети с картофи!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар